Slavnostni koncert ob 40-letnici delovanja MeMPZ Šolskega centra Celje

V Celjskem domu je v četrtek, 21. 4. 2016, potekal slavnostni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Celje.

Zbor v letošnjem letu obeležuje svojo 40-letnico. Trenutno ga sestavlja 65 članov. V njegovem dolgoletnem delovanju se je zvrstilo veliko pevcev, menjali so se tudi zborovodje. Prvi ga je vodil Radovan Marvin, potem sta to vlogo opravljali dr. Dragica Žvar in Metka Jagodič Pogačar, zadnjih 8 let pa deluje pod taktirko Andreje Ocvirk. Vsa leta je zorel v svoji kvaliteti. Udeleževal se je raznih zborovskih srečanj in številnih mednarodnih tekmovanj po vsej Evropi. Velika vnema in želja po petju sta pevcem prinesli mnoge vrhunske dosežke v državnem in mednarodnem merilu. Njihovi najvidnejši uspehi so srebrna priznanja  iz Verone, Riminija, Celja, Zagorja ob Savi in Rive del Garda ter zlata iz Neerpelta (Belgija), Zagorja ob Savi, Budimpešte, z Malte, iz Prage, Antalyje in Malage.

Na slavnostnem koncertu je bila dvorana Celjskega doma napolnjena do zadnjega kotička. Zbor je na odru izžareval pozitivno energijo, z ubranimi glasovi je dosegel, da so poslušalci navdušeno spremljali vsako skladbo in ob tem tudi vidno uživali. V prvem delu so pevci izvedli skladbe Cui dolus est gratus, Fair Phillis I saw, Im Vorübergehen, Otche nash, Kemu si dala rožice in Salmo 150. Koncert so popestrili s krajšim posnetkom aprilskega gostovanja v Rivi del Garda, kjer so osvojili srebrno priznanje. Poslovili so se od članov, ki zaključujejo srednjo šolo, in se jim zahvalili za štiriletno sodelovanje. V vmesnem delu se je na evfoniju kot solist predstavil član zbora Žan Kopše, Julija Lubej pa je ob spremljavi instrumentalistov zapela prečudoviti skladbi Love yourself in Saj sva skupaj.

Vrhunec večera so nedvomno predstavljale skladbe Jana Plestenjaka, ki jih je za zbor priredil Ambrož Čopi: En poljub, Pustil ti bom sanje, Ona sanja o Ljubljani, Sam da ti maš mene rada in Soba 102. Kot solisti so odlično nastopili Janez Turnšek, Julija Lubej, Klemen Roc, Katarina Hochkraut in Žiga Rajh.

Direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla se je zahvalil bivšim zborovodjem, pevcem, sedanji zborovodkinji Andreji Ocvirk, Boštjanu Korošcu, ki skrbi za vokalno tehniko, in organizatorici zbora Katarini Obreza. Izrazil je upanje, da bo zbor deloval še vsaj nadaljnjih 50 let. Z mogočnim stoječim aplavzom so se obiskovalci pevcem zahvalili za  prečudovit večer.

Katarina Obreza, organizatorica zbora

Fotografije

https://www.facebook.com/scclava/photos/?tab=album&album_id=555169774657703

 

Nazaj