GOLDEN VOICES OF MONTSERRAT 2018

Pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora so se od 18. do 23. marca 2018 udeležili mednarodnega tekmovanja pevskih zborov Golden voices of Montserrat v Lloret de Marju v Španiji. Pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk in ob strokovni pomoči Boštjana Korošca so pevci osvojili 2. nagrado tekmovanja.

Že v ponedeljek popoldne so imeli pevci tekmovalni nastop, na katerem so pred 3-člansko komisijo zapeli O lux beata Trinitas Andreja Makorja, istrsko ljudsko Dajte novici na kolač Ambroža Čopija in Quod licet, ingratum est Jacobusa Gallusa. Po tekmovalnem nastopu pa so vsi zbori pod vodstvom britanskega zborovodje Colina Touchina dokončno izpilili pesem Davida Bowieja Heroes, saj je bilo mednarodno tekmovanje Golden voices of Montserrat posvečeno njemu.

V torek dopoldne so se vsi zbori zbrali pred mestno hišo in odpeli pesem po lastnem izboru, popoldne pa so si naši pevci ogledali Barcelono. Najprej so seveda začeli z znamenito baziliko svete Družine, splošno znano po imenu Sagrada Familia, ki jo je zasnoval znameniti Antiono Gaudi, nadaljevali do nogometnega stadiona Camp Nou, ki je last nogometnega kluba Barcelona in se zapeljali do Mountjuica, kjer jih je čakal prečudovit razgled na Barcelono. Dan so zaključili na znameniti ulici Rambla.

V sredo je pevce čakala posebna izkušnja, saj so se odpeljali na Montserrat, sveto goro Kataloncev, in zapeli v benediktinskem samostanu.

Pevci so zopet doživeli zanimive in neprecenljive izkušnje.

Nazaj