BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT 2018

Pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora so  v sredo, 12. 12. 2018, napolnili Celjski dom in nam na božično-novoletnem koncertu S pesmijo v praznične dni, pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk in strokovne pomoči Boštjana Korošca, predstavili izviren in zabaven božični program.

V prvem delu so predstavili koroško ljudsko pesem So še rožce u hart`lnu žavovale (harmonizacija Jože Leskovar) in ljudski pesmi Pleši, pleši črni kos ter Jabolko rudeče, ki ju je priredil Jakob Jež. Sledile so nežne božične pesmi, in sicer Rajske strune, Glej, povsod sneg bel leži, Pastirci, kam hitite? ter Glej ta naš svet.

V drugi del nas je popeljal BK Studio band, ki ga sestavljajo Aljaž Šumej, Florjan Ajdnik in Matic Anderlič ter pevki zbora Nina Šentjurc in Živa Knez. Predstavili so se nam s pesmimi slovenske glasbenice Neishe, Vrhovi in Tiste lepe dni, ter s pesmijo Earthe Kitt Santa baby in I’ll be home Meghan Trainor. Praznično vzdušje se je nadaljevalo s pesmimi Please come home for Christmas, Swing a Christmas Carol in Mary, did you know?.  

Ob koncu pa nas je nagovoril še direktor Igor Dosedla in vsem zbranim obiskovalcem zaželel prijetne praznike.

 

Nazaj